Wat is TYPO3 ?

TYPO3 is een enterprise-class Content Management Framework dat het beste uit twee werelden biedt: een 'out-of-the-box' CMS met een complete set standaard modules en een cleane robuuste high-performance architectuur die de mogelijkheid biedt voor vrijwel iedere maatwerk oplossing of uitbreiding.

Voor auteurs is TYPO3 een gebruiksvriendelijk, intuitief gereedschap, dat content redacteuren eenvoudig webpagina's laat maken, bewerken en dergelijke door middel van uitgebreide functies die met een paar muisklikken gerealiseerd kunnen worden.


Met TYPO3 kan iedereen participeren in internetcommunicatie en klantrelaties onderhouden. Moeiteloos multimedia content types integreren en dynamisch server-side afbeeldingen bewerken en genereren zijn slecht een onderdeel van de ontelbare opties binnen deze uitgebreide toolbox voor web-based communicatie. Eveneens standaard is een -intern email en berichtensysteem met workflow engine voor redactioneel publiceren en samenwerken.

Voor Administrators en contentmanagers beschikt TYPO3 over een extreem uitgebreid gebruikersbeheersysteem waardoor professionele content creatie wordt ondersteund en editing workflows georganiseerd. TYPO3 is een server-side platformonafhankelijke applicatie die gebruikt kan worden met vrijwel iedere browser die er is.

Webontwikkelaars, internetbedrijven en reclamestudio's zullen de complete scheiding van design, content en techniek waarderen. TYPO3 legt geen beperkingen op aan de kwalitatieve eisen die professionele designers aan hun ontwerpen stellen en ieder site (re)design kan dan ook gerealiseerd worden.

TYPO3 is database gestuurd en kan in schaalgrootte gemakkelijk uitgebreid worden om moeiteloos dienst te doen in een enterprise content management omgeving, zowel voor internet als intranet.

TYPO3 is Open Source software en wordt gepubliceerd onder de  GNU/GPL

 

Bron : http://www.typo3.nl/about/

 

Samenvattend

Het Content management Systeem (TYPO3) zorgt ervoor dat processen van creatie, samenstelling, wijziging, publicatie en opslag van content gestructureerd worden.

Het regelt autorisatie, validatie en maakt publicatie uit een bron mogelijk.

 

Doordat het design los staat van de inhoud (content) is het mogelijk zeer eenvoudig van huisstijl te wisselen.  

 
Het beheer van informatie is snel en gemakkelijk. Instinctief in gebruik en zonder mogelijkheid fouten te begaan of huisstijl teniet te doen!

 

De voordelen :

  • Kostenbesparing
  • Consistentie van boodschap en merk
  • Gebruikersgemak
  • Tijdswinst
  • Hergebruik van content

 

 

Voorbeelden

Hier ziet u wat voorbeelden van TYPO3 website's.

Deze website's zijn niet door ons gemaakt, maar geven u wel een idee van de mogelijkheden.

 

Een aantal bedrijven die TYPO3 gebruiken :